Προσθετική

Ακίνητη προσθετική

Εναλλακτικά των εμφυτευμάτων οι γέφυρες παρέχουν μία αξιόπιστη και δοκιμασμένη στο χρόνο λύση, κυρίως σε περιπτώσεις όπου τα παρακείμενα στην έλλειψη δόντια είναι σοβαρά θιγμένα από τερηδόνα ή ήδη τροχισμένα από προηγούμενη προσθετική αποκατάσταση.

Στη φαρέτρα μας πλέον υπάρχουν νέα υλικά που προσφέρουν πιο αισθητικές εναλλακτικές όπως το ζιρκόνιο, και συντηρητικές εναλλακτικές όπως οι γέφυρες Maryland που κατασκευάζονται χωρίς ή με ελάχιστο τροχισμό των παρακειμένων δοντιών, στην πρόσθια αισθητική ζώνη. Φυσικά η λύση της μεταλλοκεραμικής όπου υπάρχει ένδειξη εξακολουθεί να παραμένει δοκιμασμένη κι αξιόπιστη.

Μετά
Πριν

Όλες οι φωτογραφίες αφορούν περιστατικά που θεραπεύτηκαν στο Ιατρείο, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ιατρού.

Κινητή προσθετική

Οι οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται όταν πλέον τα δόντια που παραμένουν στο στόμα είναι λιγότερα από τις μηχανικές απαιτήσεις μια γέφυρας ή εκλείπουν τελείως.
Οι μερικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται από χρωμιοκοβαλτιούχο κράμα (Vitalium) και χρησιμοποιούν για στήριξη τα υπάρχοντα δόντια και το βλεννογόνο των ούλων.


Οι ολικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται από ακρυλική βάση και συνήθως αφορούν ασθενείς που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια.

Σημαντική βελτίωση στη στήριξη και τη συμπεριφορά των οδοντοστοιχιών είναι η μετατροπή τους σε στηριζόμενες σε εμφυτεύματα οδοντοστοιχίες, παρέμβαση που είναι δυνατό να γίνει ακόμη και σε υπάρχουσες οδοντοστοιχίες. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά εμφυτεύματα με προσαρμογείς που κουμπώνουν στη βάση της οδοντοστοιχίας μετά την τροποποίησή της ενδοστοματικά.

Μετά
Πριν

Όλες οι φωτογραφίες αφορούν περιστατικά που θεραπεύτηκαν στο Ιατρείο, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ιατρού.